Racer Merida Scultura Disc 4000

Artikelnr: Merida Scultura Disc 4000

25,999 kr

Boka

Beskrivning

SCULTURA CF2 RAM

CF2-ram med mer avslappnad geometri än CF4. NACA Fastback diagonalrör och sadelrör med avfasad profil ger bättre aerodynamik. Koniskt styrrör (1 1/8 till 1 1/2 tum) ger mycket bra egenskaper. Version med fälgbroms har snabbkopplingsnav, version med skivbroms har genomgående axel för extra vridstyvhet och komplett integrerad kabel-/vajerdragning. Bakre skivbroms med platt fäste med skivkylarteknik.

GENOMGÅENDE AXLAR

Alla landsvägscyklar med skivbroms har 12 mm genomgående axlar som ger ökad styvhet och precis inriktning av skivan vid hjulbyte. CF4-modeller har snabbfäste som är blixtsnabbt att öppna och stänga.

PRECIS STYRNING

Alla REACTO-modeller har gaffel helt i kolfiber med koniskt gaffelrör som ger mycket bra köregenskaper. Rammodeller i aluminium och CF2-ram kolfiber har standardkona (1 1/8 till 1 1/2 tum). Vår exklusiva CF4-ram har avsmalnande främre profil och 1 1/8 till 1 1/4 tum kona.

RÖR MED AEROPROFIL

De värden vi fick fram under vindtunneltester vid konstruktion av REACTO har vi använt för att ta fram en mindre och aerodynamiskt optimerad NACA Fastback rörprofil. Den extrema avfasningen av de droppformade rören ger perfekt luftflöde för lägsta möjliga vikt.

KYLNING AV SKIVBROMS

En smidd aluminiumkomponent under främre och bakre skivbromsok avleder värmen genom CNC-frästa kylflänsar, vilket minskar värmeackumuleringen med 35 %. Det ger snabbare värmereduktion och tillförlitlig bromsprestanda.

KLASSLEDANDE RAMVIKT

Vår toppram CF4 väger 850 g (storlek M/L) i version med fälgbroms. CF4-ramset med skivbroms väger 1000 g (storlek M/L). Detta är imponerande lätta ramar som alla har livstids garanti, även när de används för tävling.

25 MM DÄCK

SCULTURA DISC och SCULTURA med fälgbroms kan utrustas med 25 mm breda däck, som ger maximalt grepp och kan överföra den förbättrade bromsverkan till vägen. Med 25 mm däck får du även bättre komfort.

Specificationer

Bakväxel: Shimano 105
Bromsar: Shimano 105
Däck: Continental Ultra Sport II
Fabrikat: Merida
Färg: SILK TITAN/BLACK
Framgaffeltyp: SCULTURA CF2 DISC
Framväxel: Shimano 105
Hjul/Fälg: MERIDA Expert SL
Kassett: Shimano CS-R7000 11-30 teeth 11 speed
Kedja: KMC X11
Modell: Scultura
Nav: VP CLK170F / VP CLK270R
Ram: SCULTURA DISC CF2 material: carbon
Ramstorlek: XXS, XS, S, S/M, M/L, L, XL
Sadel: MERIDA COMP SL V-mount incl. MERIDA minitool
Sadelstople: MERIDA EXPERT CC
Styre: MERIDA Expert SL
Styrstam: MERIDA EXPERT CC
Växelrelage: Shimano R7025 disc
Vevparti: Shimano 105
Vikt: 8,46 kg