Elcyklar i Linköping och Norrköping

Med hjälp av våra elcyklar kan du, utan större ansträngning ta dig från Ljungsbro till Linköping och vidare ända till Norrköping om det skulle behövas. Med rätt elcykel spelar det ingen roll om det är uppför eller utför, medvind eller motvind – du får den extraskjuts du behöver. Kanske vill du cykla till jobbet men komma fram utan att vara genomsvettig? – då är en elcykel ett utmärkt alternativ. Hos Jannes Cykel & Motor i Ljungsbro, strax norr om Linköping, har vi rätt elcykel för dig.

Marknaden för elcyklar har exploderat de senaste åren och utvecklingen går vidare. En svaghet i konstruktionen har varit växelnavet som inte varit anpassat för att kraften kommer från framdrevet, som det gör med en elcykel. Här har det skett utvecklingar och de nya växelnaven till moderna elcyklar kommer ha steglösa växellägen. Detta kommer innebära ökad komfort samtidigt som livslängden ökar. Tänk dig att ha en cykel med automatväxel! En annan fördel med den typen av växelnav är att batterikapaciteten ökar då motståndet för systemet blir lägre. Du kommer längre helt enkelt!

Hur fungerar en elcykel?

En elcykel är utrustad med en elmotor som assisterar dig när du cyklar. Elmotorn ger dig extra kraft som gör att cyklingen känns smidig, enkel och inte det minsta ansträngande. Elmotorn på cykeln arbetar så länge man trampar på pedalerna. När man slutar trampa så slår elmotorn av helt. Maxhastigheten för en elcykel är 25 km/h, kommer man upp i mer än 25km/h så slår motorn av. För de allra flesta är 25km/h tillräckligt snabbt. El-cykeln är därför ett utmärkt val, skippa bilen och värna om vår miljö. Införskaffa dig en modern elcykel så slipper du sitta fast i köer med bilen. Du får samtidigt motion och frisk luft när du ska till jobbet eller bara ta en avkopplande cykeltur.

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss så berättar vi mer.