Cyclocross/Gravelbike Merida Silex 200

Artikelnr: Merida Silex 200 -

13,999 kr

SILEX är en mångsidig cykel med ett stort utbud tillval när det gäller packning och tillbehör, inklusive ramväskor och stora sadelväskor.

Boka

Beskrivning

SILEX LITE RAM

Lättvikts, trippelreducerad aluminiumram (6066) (hydroformad) med upprätt grusgeometri ger stabil och smidig hantering. Med integrerad kabel-/vajerdragning och BB86 nedre fäste.

 

FULLASTAD

SILEX är en mångsidig cykel med ett stort utbud tillval när det gäller packning och tillbehör, inklusive ramväskor och stora sadelväskor.

ENKEL VÄXLING

De flesta SILEX-modellerna har 1x-drivlinor som ger lägre vikt och har färre rörliga delar. 1x har 98 % av växelområdet för ett kompakt vevparti 50-34 med landsvägskassett 11-32.

 

SENASTE TEKNIKEN

12 mm genomgående axlar för max. ramstyvhet underlättar inriktning av hjulen när du sätter på dem igen. Bakbroms med platt fäste är monterad på kedjestaget för bättre fördelning av bromskraften och för att den ska skyddas mot skada i baktriangeln. Skivkylartekniken som används för skivbromsarna avleder värme genom CNC-frästa kylflänsar, vilket är särskilt viktigt när du kör med mycket packning.

BREDA DÄCK

Som standard är SILEX utrustad med däckstorlek 700 x 35C, men upp till 700 x 42C (landsvägsdäck) får plats i ramen. Det går till och med att använda hjulstorlek 650B med upp till 50 mm breda däck (landsvägsdäck) på kolfiberramen och upp till 42 mm breda däck på aluminiumramen.

INNOVATIVA DÄCK

För att SILEX ska få perfekta däck har vi samarbetat med Maxxis i att ta fram ett idealiskt semislickdäck (35c) med sidodubbar för vår gravelbike. Däcket (som har Maxxis Silkworm-teknik och punkteringsskydd) kan pumpas med högt lufttryck för snabb landsvägscykling eller med lite lägre tryck för att utnyttja sidodubbarna på ojämnare underlag.

 

 

Specificationer

Bakväxel: Shimano Sora
Bromsar: Promax Decode R Shimano CS-HG50
Däck: Maxxis Razzo
Fabrikat: Merida
Färg: MATT-SILVER (WHITE)
Framgaffeltyp: MERIDA SILEX CF2
Kassett: Shimano CS-HG200
Kedja: KMC M99
Modell: Silex
Nav: VP CLK170F / VP CLK270R
Ram: SILEX LITE
Ramstorlek: XS, S, M, L, XL
Sadel: MERIDA Comp CC
Sadelstople: MERIDA Comp CC
Styre: MERIDA EXPERT GR
Styrstam: MERIDA Comp CC MERIDA EXPERT CW
Växelrelage: Shimano Sora
Vevparti: FSA Omega
Vikt: 10,34 kg